Ieraksts šķita noderīgs? Dalies ar to savos sociālajos tīklos. Lai dalītos, izvēlies sev ērtāko sociālo tīklu platformu.

2019. GADA KĀZU SEZONAS ZIEDU TENDENCES

2019. GADA KĀZU SEZONAS ZIEDU TENDENCES

Pavasaris tuvojas, un plaukstošie ziedi veikalu stendos aizvien vairāk liek domāt par šī gada tendencēm ziedu izvēlē līgavas pušķos un kāzu dekorācijās. Neapšaubāmi, līgavas nereti ziediem piešķir īpaši lielu vērību, tādēļ LĪGAVĀM piedāvā šī gada ziedu trendu apkopojumu.

Ziedu dažādās krāsas kā izteiksmes līdzeklis

Floriste Liāna Natenadze / InBloom norāda, lai gan šogad kāzu ziedu modē nav radikālu izmaiņu, tomēr tie trendi, kas bija nojaušami iepriekšējās kāzu sezonās, šogad uzzied pilnā apjomā.

Piemēram, krāsas kāzu ziedos kļūs kā dekoratoru un pašu pāru izteiksmes līdzeklis. Atsaucoties uz šī gada aktuālo koraļļu krāsu, arī kāzu ziedu modē pieprasīti kļūst brūnganie, bēšie un oranžīgie toņi.

Šī gada kāzu sezonā dekorācijās un arī līgavas pušķos varēs manīt niansētas un, ja tā var teikt, sarežģītas krāsas. “Šogad modē ir arī mākslīgi krāsoti ziedi – par to šobrīd sajūsminās visi vadošie floristi pasaulē. Piemēram, pavisam nesen visos nozīmīgākajos floristu Instagram profilos parādījās brūnas tulpes, kas guva tūlītēju popularitāti,” stāsta Liāna.

Viņa norāda, ka centieni izdomāt kaut ko jaunu un vēl neredzētu ir viens no iemesliem, kādēļ ziedu pasaulē notiek pārmaiņas.

“Tajā pašā laikā arī zero waste jeb bezatkritumu un ekoloģiskām idejām ir savs atbalsts floristikas pasaulē. Aizvien biežāk varam novērot mēģinājumus izmantot tikai ekoloģiskus materiālus, atteikties no floristikā izmantotajām putām un citus risinājumus, kas gūst aizvien vairāk atbalstītāju.”

Modē brīva stila līgavas pušķi

Runājot par līgavas pušķiem, Liāna norāda, ka tajos joprojām aktuāla ir brīva un dabiska forma, dažādas faktūras un netriviāli risinājumi. “Līgavas pušķos nav vairs tik svarīgi, kādi ziedi tiek izmantoti, bet gan kopējais noskaņojums, ko tas dod. Tas var atšķirties katrai līgavai, jo tiek meklēta sev atbilstoša sajūta.

Izvēloties savu pušķi, es ieteiktu līgavai fokusēties uz krāsām un sajūtam, iedot savam floristam vadlīnijas un paļauties, ka viņš radīs unikālu un brīnišķīgu gala rezultātu,” iesaka Liāna.

2019. gada tendences līgavas pušķos un kāzu ziedu dekorācijās pasaulē:

  • Līgavas arvien biežāk izvēlas atteikties no klasiskiem balto rožu un maigi rozīgajiem peoniju pušķiem, tā vietā izvēloties citus ziedus, piemēram, frēzijas.
  • Atšķirībā no iepriekšējo gadu tendencēm šogad līgavas pušķi kļūst izmēros mazāki, tomēr saglabā savu vieglo nekārtību un ziedu un zaļumu sajaukumu.
  • Tās līgavas, kas nebaidās atšķirties un vēlas izcelties, veidojot savu līgavas pušķi, izvēlas tikai vienu lielu ziedu, ko apaudzē ar daudziem un dažādiem zaļumiem.
  • Minimālisma trends ienāk arī kāzu jomā, tādēļ ir līgavas, kas izvēlas nevis pušķi, bet gan pāris grieztus ziedus, kas lieliski piestāv viņu elegantajam un detaļām nepārblīvētajam tēlam.
  • Līgavas pušķu modē atgriežas arī tradīcijas – ir līgavas, kas netradicionālu un asimetrisku pušķu vietā izvēlas tādu ziedu salikumu, kas tradicionāli atgādina pušķi, ar ko savulaik precējās, piemēram, mamma.
  • Tā vietā, lai izvēlētos dārgus, ekstiskus un konkrētajai sezonai neatbilstošus ziedus, līgavas aizvien biežāk dod priekšroku sezonā aktuālajiem ziediem, kas pieejami tajos platumu grādos, kur viņas dzīvo.
  • Zaļo tropu augu motīvi kāzu dekorācijās arī pamazām ir beiguši savu uzvaras ceļu. Tā vietā ir ienākušas papardes un citi meža augi, tieši tādēļ aktualizējas bioloģijas, botānikas un pētnieku tēma.
  • Sausie ziedi kļūst par alternatīvu dzīvo ziedu vietā.

Vairāk par floristiku un ziedu dekorācijām ŠEIT.

Kā arī lasi rakstu KĀ UN KUR IZVĒLĒTIES ZIEDUS KĀZĀM?

FOTO: LINDA LAUVA, MIKS ŠĒLS, ELĪNA UPMANE, ANDA UPMALE, KLAIDS LIELBIKSIS, GATIS LOČMELIS, EINĀRS FREIMANIS, LIENE PĒTERSONE, ILZE OSE, PINTEREST
Citi Raksti