Ieraksts šķita noderīgs? Dalies ar to savos sociālajos tīklos. Lai dalītos, izvēlies sev ērtāko sociālo tīklu platformu.

Gada nogales svētki ir pagājuši, jauns gads ir sācies, un varam oficiāli sākt nodoties šīs sezonas kāzu plānošanai. Iespējams “lielās lietas”, piemēram, svinību vieta kāzām jau ir rezervēta, tomēr ir neskaitāmi daudz detaļu, kas noderēs kāzu plānošanas procesā. Tieši tādēļ LĪGAVĀM piedāvā 2019. gada populārāko kāzu tendenču apkopojumu.

2019. gada krāsa – koraļļu

Sāksim ar šī gada krāsu. Pantone krāsu institūts, kā jau katru gadu, arī šogad izcēlis vienu noteiktu krāsu, un par 2019. gada krāsu ir pasludināta rozīgi oranžīgā koraļļu (“Living coral”). Tā patiešām ir izcili piemērota krāsa saulainām vasaras kāzām, tādēļ diezgan garantēti gan Latvijā, gan citviet pasaulē šogad kāzās redzēsim koraļļu krāsas līgavu pušķus, dekorācijas, līgavas māsu kleitas un citas detaļas.

Aktuāli būs arī spilgtie un intensīvie krāsu toņi

Runājot vēl par krāsām, dekoratore Dagnija Gaile / Love Letters norāda, ka 2019. gadā kāzu dekorāciju aktualitāte būs arī spilgtas krāsas, bet svarīgi tās kombinēt ar naturālas noskaņas pamatu. Piemēram, izvēloties savās kāzās joprojām aktuālo ultra violeto toni (kas, lai gan bija 2018. gada krāsa, kā atzīst nozares speciālisti visā pasaulē, savu popularitāti nezaudēs arī 2019. gadā), ieteicams to jaukt kopā ar gaišiem zemes toņiem.

“Lēšu, ka purpura tonis tieši nākamvasar uzziedēs savā spilgtumā arī Latvijā, bet pelēko nomainīs pieklusināti bēšie toņi. Pāris var arī uzdrošināties spilgto krāsu izvēlēties kā pamattoni, bet visus svečturus, galdus, mēbeles un citas dekorācijas risināt ar dabiskiem, pat vintage stila iezīmju raksturojošiem elementiem,” iesaka Dagnija.

Šogad kāzu krāsu paletē izcelsies arī intensīvais smaragdzaļais tonis. “Smaragdzaļā noteikti būs aktuāla kāzu krāsa 2019. gadā.

Greznā, pat klasiskā kombinācijā smaragdzaļais tonis kopā ar Burgundijas sarkano, zeltu un itāļu stila brīviem ziedu risinājumiem, koka galdiem un krēsliem.

Kopskatā tiks radīts tumšs, grezns, bet ne “tīrs” stils, ko raksturo brīvas formas, pēkšņi citu toņu akcenti, raibu paklāju izmantošana, nobružāts koks un dekoru dažādība,” prognozē Dagnija Gaile.

Botānikas stils un garie galdi

Šogad, protams, neiztiksim arī bez botānikas stila kāzās un zaļā greenery toņa, tomēr aizvien vairāk pāri, kā lēš eksperti visā pasaulē, centīsies dabas noskaņu radīt iekštelpās. Šo noskaņu palīdzēs īstenot arī garie galdi. 2019. gada kāzu sezonā garie galdi pārtrumpos apaļos galdus.

“Modē atgriežas garie galdi, bet ar nosacījumu, ka tie ir koka, smagnēji, nevis krogu stila. Tiem jābūt tādiem, kas paši par sevi jau kalpo kā liels, skaists dekorāciju objekts un kuriem nav nepieciešami pilna seguma galdauti.

Garie galdi nebūt nenozīmē to, ka visi viesi jāsasēdina tikai pie viena galda. Tās var būt vairākas galdu grupas, kuras attiecīgi novietotas viena pret otru perpendikulāri un neveido nekādu konkrētu rakstu,” tā Dagnija Gaile, norādot, ka koks nākamā gada sezonā būs viens no visbiežāk lietotajiem materiāliem.

Kāzu kleitu modē – vienkāršība un klasika

Līgavas kleitu modē 2019. gadā modē atkal būs vienkārši un klasiski kleitu silueti. Iespējams uz to ir iedvesmojusi 2018. gada populārākā līgava pasaulē – Megana Mārkla un viņas klasiski vienkāršā kāzu kleita bez liekām detaļām.

Vairāk par kāzu kleitu modi 2019 lasiet šeit.

Savukārt līgavaiņiem aktuāli atkal kļūs trīsdaļu uzvalki, kurus viegli transformēt, piemēram, sākoties vakara dejām, novelkot žaketi un paliekot kreklā un vestē.

Krāsaini konfeti

Sociālie mediji un īpaši Instagram turpinās atstāt ietekmi arī uz kāzu tendencēm, jo neapšaubāmi ikviens pāris (un kāzu viesi) vēlas vislieliskāko kāzu bildi.

Ja haštagi jeb mirkļbirkas jau ir kļuvusi par ierastu lietu, tad šogad pāri aizvien vairāk nodosies ideālo konfeti meklēšanai, un 2019. gadā – jo tie būs krāsaināki, jo labāk.

Maltīte kā gastronomisks piedzīvojums

Tiek prognozēts, ka 2019. gada kāzu sezonā vēl vairāk transformēsies arī kāzu ēdināšanas joma, proti, aizvien vairāk pāri izvēlēsies tā dēvētās DIY jeb pagatavo pats ēdienu stacijas, kas viesiem reizē kalpos gan kā izklaide (pašiem samiksēt savus ēdienus), gan svētku vakariņas. Savukārt, ja pāris vēlēsies pieturēties pie tradicionālā scenārija un vakariņas pasniegt vairākās kārtās, tad visticamāk nākamgad būs aizvien vairāk pāri, kas nolems palielināt kārtu skaitu, bet samazināt porciju izmērus, lai viesiem būtu iespēja izdzīvot gastronomisku piedzīvojumu.

Personalizēti ielūgumi un trauku komplekti

Kāzu ielūgumos šogad visā pasaulē aktuālas kļūs ilustrācijas. Tā kā mūsdienu elektroniskajā laikmetā kāzu ielūgumi ir teju vienīgā lieta, ko cilvēki vēl personīgi saņem ar pasta starpniecību, tad pāri iegulda gan laiku, gan līdzekļus to izgatavošanai, tieši tādēļ arvien populārākas kļūst ar roku radītas ilustrācijas.

Personalizēti kļūs ne tikai ielūgumi, bet arī dažādi kāzu dekorāciju elementi, piemēram, trauku seti. 2019. gadā aizvien biežāk galda klājums būs pakārtots kāzu tēmai. 2019. gadā dekorāciju uzdevumu pildīs arī skaisti trauku seti ar kāzu vizuālā koncepta un krāsu atspoguļojošiem šķīvjiem, glāzēm un pat galda rīkiem.

FOTO: LINDA LAUVA, MIKS ŠĒLS, LIENE PĒTERSONE
Citi Raksti